نطق خبرساز ترامپ درباره تهدید هسته‌ای ایران چه کسانی طالبان را تطهیر می‌کنند؟ سفارت روسیه در تهران بیانیه صادر کرد/ آزادی تبعه‌ای که پاییز گذشته بازداشت شد نام گروسی در میان مخاطبان موبایل هک‌شده مقام اسرائیلی پزشکیان: آمریکا برای ادامه مذاکره شرایط تحقیرآمیزی مطرح می‌کند که بنده حاضر به پذیرش آن نیستم حنظله گوشی نفتالی بنت را هک کرد پوتین: شرق اوکراین را تصرف خواهیم کرد شنیدن صدای انفجار در نزدیکی پایگاه هوایی در استان صلاح الدین عراق وزارت خارجه ایران: ونزوئلا حق دفاع از خود در برابر هر تعرض خارجی را دارد رسانه‌های عبری: نیرو‌های جدایی‌طلب جنوب یمن تماس‌هایی با تل‌آویو برقرار کرده‌اند بندر نشطون از دست ریاض خارج شد عراقچی در گفت‌و‌گو با الجزیره: تکرار جنگِ شکست‌خورده عاقلانه نیست / برای ما اولویت دیپلماسی است ولی برای هر وضعیت دیگری هم آمادگی داریم تعلیق فعالیت سرایا السلام در ۲ استان عراق به دستور صدر ادعای رئیس موساد: ایران همچنان به دنبال نابودی اسرائیل است سقوط هواپیما در مکزیک؛ ۷ نفر جان باختند

بازتاب عضویت ایران در سازمان همکاری شانگ‌های در رسانه‌های خارجی

بازتاب عضویت ایران در سازمان همکاری شانگ‌های در رسانه‌های خارجی ایران روز جمعه به عضویت دائم سازمان همکاری شانگ‌های درآمد. بسیاری از رسانه‌های خارجی ضمن اعلام این خبر تاکید کردند که عضویت در این سازمان راه را برای بی اثر کردن تحریم‌های غرب علیه ایران هموار می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۱ - ۲۸ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 19
کد خبر: ۱۰۲۷۳۶

به گزارش راهبرد معاصر، عضویت دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگ‌های روز جمعه ٢٦ شهریور ماه در جریان نشست سران این اتحادیه چندجانبه در دوشنبه، پایتخت تاجیکستان به تصویب رسید.

شبکه بلومبرگ با اعلام این خبر نوشت: عضویت ایران در این باشگاه رو به رشد اوراسیایی که هدایت آن بر عهده چین و روسیه است به تهران برای رفع تحریم‌های آمریکا کمک خواهد کرد.

نشریه نیکِی آسیا هم با اشاره به تلاش چند ساله ایران برای به دست آوردن عضویت دائم در سازمان شانگ‌های نوشت که اکنون این عضویت نفوذ جمهوری اسلامی در منطقه آسیای میانه، به ویژه همسایه اش افغانستان را افزایش خواهد داد.

همچنین خبرگزاری آناتولی در این باره گزارش داد: ایران در ژوئن ٢٠٠٥ به عنوان عضو ناظر در سازمان شانگ‌های انتخاب شد. این کشور سرانجام پس از گذشت بیش از ١٥ سال با کمک روسیه به عضویت دائم این اتحادیه درآمد.

آناتولی نوشت: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در سخنرانی خود در نشست روز جمعه در دوشنبه که به صورت ویدئو کنفرانس انجام شد، تاکید کرد که ایران نقش مهمی در منطقه ما ایفا می‌کند و از نزدیک با سازمان شانگ‌های همکاری دارد.

شبکه فرانس٢٤ در این باره گزارش داد: جمهوری اسلامی ایران با استقبال از عضویت دائم در سازمان همکاری شانگهای، آن را چرخشی به سمت شرق برای دسترسی به بازار‌های جهانی و مقابله با تحریم‌های سخت غرب می‌بیند.

این شبکه در ادامه تصریح کرد که عضویت دائم ایران با کمک روسیه و چین انجام گرفت، چراکه آن‌ها انتظار دارند مذاکرات هسته‌ای با تهران برای احیای برجام به نتیجه برسد.

فرانس٢٤ همچنین گزارش داد که عضویت ایران در سازمان شانگ‌های و رفع تحریم‌های این کشور فرصتی برای سرمایه گذاری در ایران ایجاد می‌کند.

شبکه بی بی سی فارسی هم در گزارش با تاکید بر اینکه سازمان همکاری‌های شانگ‌های آغوش خود را به سوی ایران باز کرده نوشت که این کار گام تازه ایران به سوی شرق است.


بی بی سی نوشت: سازمان همکاری‌های شانگ‌های سرانجام درهایش را به روی جمهوری اسلامی ایران باز کرد؛ تحولی که اگرچه بیش از یک دهه طول کشید، اما در زمانی رخ داد که ایران بیش از همیشه به اقدامات مشروعیت‌زای بین‌المللی نیاز دارد و در جریان مواجهه با آمریکا و مجادله برنامه هسته‌ای، روز‌هایی سرنوشت‌ساز پیش رویش قرار گرفته است.

دویچه وله آلمان هم در گزارشی نوشت که ایران با حمایت روسیه و چین عضو دائم سازمان همکاری شانگ‌های شد. نشست سازمان همکاری شانگ‌های هم‌زمان با بیستمین سالگرد تاسیس این سازمان روز جمعه ۲۶ شهریور در شهر دوشنبه، پایتخت تاجیکستان آغاز شد./ایسنا

ارسال نظر